24.6.2018. 22:01
0
Kolumbija ubjedljivo slavila, Poljaci nakon trećeg kola pakuju kofere!
U posljednjoj utakmici drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva Kolumbija je sa ubjedljivih 3:0 savladala Poljsku, koja je izgubila i posljednje šanse da se plasira u dalji tok takmičenja.

Od samog početka utakmice, Kolumbija je bila bolji protivnik i imali su nekoliko dobrih prilika, no Poljaci su uspjevali nekako sačuvati mrežu. Ipak u 40. minuti, nakon Jamesovog centaršuta, najbolji u skoku je bio Yerri Mina koji pogađa za vodstvo svoje reprezentacije.

U nastavku utakmice, Poljaci su igrali nešto ofanzivnije, pa je i Lewandowski imao dobru priliku za izjednačenje, no Ospina je odbranio njegov udarac. A onda u 70. minuti Radamel Falcao odlično pogađa za vodstvo Kolumbijaca od 2:0. Samo pet minuta kasnije, konačnih 3:0 postavio je Juan Cuadrado. 

Nakon ove utakmice, Kolumbija ima tri boda i velike šanse da se plasira u osminu finala, dok su Poljaci izgubili sve šanse za plasman.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.