28.6.2018. 21:56
0
Belgija bolja od Engleske, u osmini finala protiv Japana
U posljednja dva meča grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji, Belgija i Tunis su slavili pobjede protiv Engleske i Paname.

I prije početka same utakmice, znali smo da neće biti velikih uzbuđenja na utakmici između Belgije i Engleske s obzirom na to da su obje ekipe već ostvarile plasman u osminu finala. 

Tako je i bilo. Belgija je izgledala nešto bolje na terenu, imali su neke konkretnije šanse, no rezultat se u prvom poluvremenu nije mijenjao.

U nastavku utakmice, Belgijanci su nastavili biti bolji protivnik, pa su tako u 51. minuti došli i do vodstva. Strijelac odličnog gola sa 20 metara bio je Januzaj. Do kraja utakmice, Englezi su više napadali, no nisu uspjeli stići do izjednačenja, pa je Belgija s ovom pobjedom, grupnu fazu završila sa maksimalnih devet bodova, dok ih Engleska ima šest.

U osmini finala Belgija će igrati protiv Japana, a Engleska protiv Kolumbije.

U drugoj utakmice ove grupe Tunis je sa 2:1 slavio protiv Paname, te su takmičenje završili na trećem mjestu.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.