2.7.2018. 22:18
0
"Bila je to sramota za fudbal. Ova utakmica nije primjer ni za svijet, ni za djecu"
Fudabaleri Meksika, koji su u grupi Svjetskog prvenstva pobijedili prvaka Njemačku, u osmini finala nisu uspjeli kreirati novu senzaciju. Brazil ih je pobijedio 2:0 golovima Neymara (51) i Roberta Firmina (88).

"Bili smo ravnopravan protivnik Brazilu, ali oni imaju ekstra kvalitetu u napadu, a mi to nemamo. Moramo se razvijati, a da bismo to postigli više naših igrača treba igrati u jakim europskim ligama. Ispričavam se našim navijačima što nismo ispunili cilj, ali istodobno im želim čestitati jer su oni najbolji navijači na svijetu", rekao je meksički selektor Juan Carlos Osorio nakon utakmice u kojoj su Meksikanci odradili dobar posao, ali samo u prvom dijelu utakmice.

Meksikanci su nakon utakmice bili vrlo kritični prema sucu utakmice, ali i najvećoj brazilskoj zvijezdi Neymaru, piše Index hr.
   
"Bila je to sramota za fudbal da se toliko vremena trošilo na samo jednog igrača", rekao je Osorio ne navodeći Neymarovo ime. "Suđenje je bilo pristrano i igračima je toga bilo dosta."

"Ova utakmica nije bila dobar primjer za fudbal, ni za svijet, ni za djecu koja ga igraju. Ovo bi trebao biti sport vještine, odlučnosti, muška igra, a ne glupiranje", dodao je Osorio.

Posebno je Meksikance iznervirao incident u drugom dijelu, kada je igrač Meksika Miguel Layun uz aut-liniju nagazio Neymarovo stopalo, a Brazilac se s bolnom grimasom teatralno počeo valjati po travnjaku. Nekoliko minuta kasnije, nastavio je igrati. Meksikanci su optužili suce da su previše štitili brazilske zvijezde.  

Brazilski selektor Tite nije želio ulaziti u raspravu oko suđenja.

Meksički golman Ochoa je dodao: "Zadovoljan sam svojim partijama na SP-u, ali ne mogu biti sretan jer nismo prošli dalje. Svi igrači su dali sto posto, ali danas nam nije išlo.", piše Index hr.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.