11.7.2018. 23:05
0
Mario Mandžukić nakon utakmice: Nismo još ni svjesni šta smo napravili. Ne znam, ovo je čudo
Reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Piše: Haris Ahbabović

Hrvati su večeras nakon produžetaka, u polufinalu SP u Rusiji, pobijedili selekciju Engleske, tako da će u nedjelju igrati finale Mundijala protiv Francuske.

Rezultatom 1:1 je okončana utakmica, pa je meč ušao u produžetke. Gordi Albion je poveo već na samom otvaranju utakmice kada je Kieran Trippier sjajno pogodio gol Subašića iz slobodnog udarca.

Ipak, izjednačenje je stiglo u 68. minuti kada je Ivan Perišić pogodio gol Pickforda.

A onda u drugom produžetku, Mario Mandžukić, je odveo Hrvatsku do snova. Pogodio je Mario gol Engleza u 109. minuti i tako odveo svoju reprezentaciju u finale SP u fudbalu.

"Nevjerovatno. Nismo još ni svjesni šta smo napravili. Ne znam, ovo je čudo. Ovo samo mogu velike ekipe, da budu ovakvo hrabre, da se vrate nakon 0:1 protiv Engleske. Zaslužili smo ovo", rekao je nakon utakmice Mario Mandžukić.

"Najbitnije je da sam tu za ekipu. Šta da radim, volim ovakve utakmice. Uživamo, igramo fudbal, vratili smo se nakon 0:1. Borili smo se večeras kao lavovi", poručio je Mandžukić.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.