14.7.2018. 18:16
1
Danijel Subašić u intervjuu Igoru Štimcu potvrdio da je utakmicu sa Englezima posvetio majkama Srebrenice
Iako je navodna izjava Danijela Subašića, golmana reprezentacije Hrvatske, o Srebrenici označena kao lažna, intervju Igora Štimca sa reprezentativcima Hrvatske donosi nešto sasvim drugo.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, prije utakmce sa Englezima, koja je igrana na dan godišnjice genocida u Srebrenici, pojavile su se izjave Danijela Subašića i Luke Modrića koje kažu da su ova dva fudbalera poslala poruke da će igrati za žrtve genocida u Srebrenici.

Nijedan medij nije objavio video materijal njihovih izjava o Srebrenici, niti je i jedan poznatiji medij u BiH ili Hrvatskoj mogao da potvrdi vjerodostojnost tih izjava.

"Vijest je naprosto namjerno izmišljena zbog navlačenja klikova, o čemu svjedoči činjenica da je isti portal kasnije objavio članak s naslovom "Predivno pismo: Pored Subašića se oglasila i Kolinda: 'Večeras igramo za Srebrenicu, za naše Bošnjake'". Konferencija za medije, na koju se poziva ovaj lažni portal, a na kojoj je Danijel Subašić to rekao, se nije uopće dogodila", napisao je na Facebook stranici Faktograf.hr.

Ipak, Igor Štimac je tokom intervjua sa Subašićem spomenuo njegovu navodnu izjavu, te je rekao:

"Posljednju utakmicu i rezultat te utakmice si posvetio majkama Srebrenice", rekao je Štimac, a Subašić je kratko poručio "Da".

"Jesi li nešto planirao i za ovu utakmicu, upitao je Štimac, a Subašić je rekao: "To neka bude za sve nas, ako bude uspješno".

Njegovu izjavu možete pogledati OVDJE na 55:20.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.