18.7.2018. 19:35
0
Perišić najviše pretrčao, Subašić treći u historiji
Cijeli svijet oduševljen je srcem, voljom i timskim duhom Vatrenih, a da su hrvatski igrači pokazali i zavidne vještine vidi se i po rastu njihove vrijednosti kao i o statistikama na kraju turnira.

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu koja se dodjeljuje najboljem igraču Svjetskog prvenstva. Uz to Modrić je ušao i u jednu zanimljivu statistiku. Naime, Luka Modrić, Eden Hazard i Antoine Griezmann zajedno imaju 519 centimetara što je najniža skupina igrača koja je zajedno osvojila Zlatnu, Srebrnu i Brončanu loptu još od Tota Schillacija, Lothara Matthäusa i Diega Maradone koji su zajedno imali 512 centimetara davne 1990. godine.

Ivan Perišić je uz tri super gola koja je postigao protiv Islanda, Engleske i Francuske pretrčao 72.5 kilometara što je najviše od bilo kojeg igrača na Mundijalu. Uz to Perišić je od čitatelja BBC-a proglašen najboljim igračem prvenstva.

Od ostalih zanimljivih statistika sa SP ističe se i ona Danijela Subašića koji je postao treći golman u historiji tog natjecanja koji je obranio četiri jedanaesterca nakon produžetaka. Ostala dvojca su Harald Schumacher koji je branio za Zapadnu Njemačku i Argentinac Sergio Goycochea.

Naravno tu je rekord Hrvatske koja je prva zemlja koja je u knockout fazi igrala tri produžetka i u sva tri slavila, prenosi HRT.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.