2.8.2018. 9:54
0
Sarajevo od 20:15 protiv Atalante, Željo sat ranije počinje na Kipru, Zrinjski od 18:00 sati protiv Vallette
Fudbaleri Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog danas će igrati revanš susrete drugog pretkola Evropske lige.

Najzanimljiviji meč u glavnom gradu BiH odigrat će fudbaleri Sarajeva koji na stadionu "Asim Ferhetović Hase" dočekuju italijanskog prvoligaša Atalantu. 

Izabranici Husrefa Musemića nadaju se senzaciji protiv moćnog italijanskog tima, a kako je na jučerašnjoj konferenciji za medije rekao šef struke "bordo" tima Husref Musemić, imaju se pravo nadati jer su u prvoj utakmici u Reggio Emiliji odigrali neriješeno 2:2. 

- Atalanta je i dalje favorit, ali mi se imamo pravo nadati. Motiva ne nedostaje, pobijedit će koletiv, pamet, koncentracija i disciplina - rekao je Musemić. 

Utakmica između Sarajeva i Atalante će biti odigrana na Koševu u 20.15 sati. 

Ekipa Željezničara doživjela je mnogo turbulencija nakon prve utakmice drugog pretkola protiv Kiparskog Apollona, koju je viceprvak BiH izgubio s 2:1.

Nakon mečam odigranog na stadionu "Grbavica", trenersko mjesto napustio je Slobodan Krčmarević, a na njegovo mjesto zasjeo je Milomir Odović. 

Pred Odovićem je sada izuzetno težak zadatak da ekipu, u kojoj očigledno mnogo toga ne funkcioniše, motiviše i taktički pripremi za revanš u Limassolu, koji počinje večeras u 19 sati.

- Morat ćemo u mnogim segmentima popraviti igru ako želimo parirati ekipi kao što je Apollon. Moramo voditi računa i o ugledu kluba - rekao je Odović pred odlazak na Kipar.

Zrinjski je razočarao u prvom meču protiv malteške Vallette. U susretu na domaćem terenu, u kojem je važio za izrazitog favorita, aktuelni prvak BiH je odigrao neriješeno (1:1), a Valetta je izjednačujući gol postigla pred sam finiš utakmice. 

Utamica između Vallette i Zrinjskog će biti odigrana u 18 sati. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.