15.8.2018. 21:40
0
Collina: Vrijeme za promjene, može se i bez VAR-a
Pierluigi Collina od augusta nije prvi čovjek UEFA-e zadužen za sudije, a odluka da napusti tu funkciju bila je, kako kaže, isključivo njegova.

"Niko mi nije rekao da dam otkaz. Zapravo, iz UEFA su me pitali da preispitam odluku i promjenim mišljenje. Povukao sam taj potez jer smatram da je pravo vrijeme za promjene", kazao je legendarni italijanski sudija u intervjuu za "Gazetta dello Sport".

Nezaobilazna tema intervjua bilo je i pitanja VAR sistema, koji je sve zastupljeniji u evropskom fudbalu.

Jedan od najboljih sudija svih vremena smatra da tehnologija nije u toj mjeri neophodna, ali i da sudije ne vole da budu kritikovane zbog grešaka.

"Ne mislim da nema budućnosti bez VAR-a, ali isto tako živimo u vremenu gde je skoro sve zasnovano na tehnologiji. U prošlosti tehnologija nije bila na ovom nivou, sada napreduje iz dana u dan, a jasno je da nijedan sudija ne voli da pravi greške i bude kritikovan zbog toga. Moramo biti otvoreni za promjene, pošto je na kraju jedino rezultat važan", zaključio je 58-godišnji Collina.

Podsjetimo, VAR se koristi u gotovo svim najjačim ligama Evrope, izuzev Engleske, a nedavno je bio upotrebljavan i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi N1.


(Admir Oručević)

VARCollina
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.