24.8.2018. 18:00
0
Liverpoolova poruka vlasniku Cityja
Vlasnici Liverpoola saopštili su da taj fudbalski klub nije na prodaju, ali da bi pod određenim uslovima razmatrali dolazak manjinskog investitora, poslije navoda da je rođak vlasnika Manchester Cityja želio da kupi Liverpool.

Kako je danas prenio Sky, vlasnici Liverpoola Fenway Sports Group oglasili su se poslije navoda Daily Maila da je šeik Khalid bin Sultan bin Zayed Al Nahyan krajem prošle godine ponudio dvije milijarde funti za kupovinu kluba.

"FSG je jasna i doslijedna u svom stavu da klub nije na prodaju. Pod određenim i jasnim uslovima razmotrili bismo dolazak manjinskog investitora, ako bi takvo partnerstvo pomoglo našim komercijalnim interesima na određenim tržištima i u skladu s razvojem i rastom kluba i ekipe", navodi se u saopštenju.

FSG je 2010. godine za 300 miliona funti kupila Liverpool. Pod novim vlasnikom Liverpool je prošle godine igrao u finalu Lige šampiona, u kojem je izgubio od Real Madrida.

Ovog ljeta uloženo je mnogo novca u dovođenje novih igrača, pa se mnogi navijači nadaju da će ove sezone doći kraj njihovom čekanju na osvajanje Premier lige, prvi put od 1990. godine.

Daily Mail prenio je da je šeik Khalid bin Sultan bin Zayed Al Nahyan krajem prošle i početkom ove godine poslao ponudu od dvije milijarde funti za kupovinu Liverpula i da bi u kupovinu bio uključen i jedan kineski investitor.

Kako se navodi, jedan od direktora Bin Zayed grupe u New Yorku se sastao sa predsjednikom Liverpoola Tomom Vernerom.

Izvor BBC-a iz Liverpoola naveo je da je taj sastanak "u velikoj mjeri bio slučajan" i da nije bio posebno organizovan. Izvor je dodao da je značajno i odsustvo sa tog sastanka dvojice najvećih dioničara kluba, Jonha Henryja i Mikea Gordona.

U maju Liverpool je procjenjen na 1,42 milijarde funti.

Najskuplji je Manchester United sa 2,93 milijarde, iza njega je Real Madrid sa 2,63, zatim Barcelona sa 2,5 milijarde i Bayern iz Minhena sa 2,3 milijarde funti, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.