24.8.2018. 22:00
0
Ronaldo: Ferguson mi je bio kao otac
Jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo rekao je da je Sir Alex Ferguson za njega bio kao otac na početku karijere.

Legendarni stručnjak doveo je tada talentovanog fudbalera Sportinga na “Old Traford” 2003. godine, da bi za šest sezona u Junajtedu izrastao u fantastičnog igrača.

“Ferguson je bio veoma bitan na početku moje karijere, kada sam prešao iz Sportinga u Manchester. Međutim, tada sam zadržao portugalski mentalitet i previše sam driblao, a nisam ni donosio prave odluke na terenu. Naučio me je mnogo jer na Ostrvu nisu lako padali na moje finte. On mi je bio kao otac”, priznao je Ronaldo.

Poslije šest godina u Manchesteru, Ronaldo je 2009. godine otišao u Real Madrid.

Prije dva mjeseca je dres prvaka Evrope zamijenio majicom Juventusa, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.