26.8.2018. 19:21
0
Marca: Modrić je najveći gubitnik u Realu otkako je za trenera došao Julen Lopetegui
Španski mediji pomalo su začuđeni činjenicom da najbolji igrač Svjetskog prvenstva te (po)najbolji veznjak svijeta Luka Modrić nema mjesta za prvih 11 Reala.

Kako piše Marca, a prenosi Goal, Luka Modrić doživio je poraz ovo ljeto, a za sve je kriv - pokušaj transfera u Inter.

Interes Talijana, kako kažu Španjolci, barem je privremeno prošao, a Luka je ostao u Madridu, u kojem se, neočekivano našao na klupi.

Njegov izostanak iz Superkupa nije bio začuđujuć, s obzirom da je Luka posljednji došao na priprema, no 19 minuta protiv Getafea već djeluje kao pravi problem, a Marca je objasnila i zašto:

"Formacija 4-3-3 koju igra Julen Lopetegui komplicira odabir veznjaka. Dva su sigurna u prvih 11, a to su Toni Kroos i Isco. Treće mjesto trebalo bi biti Modrićevo, no trener se prije njega odlučio za Casemira, pa čak i za Ceballosa."

Prošle je sezone u toj konkurenciji najmanje igrao Isco, jer sredinom terena ordinirali su Modrić, Casemiro i Kroos, dok je Isco dobivao šansu i u napadačkom trojcu.

Modrić je, zaključuje Marca, najveći gubitnik u Realu otkako je za trenera došao Julen Lopetegui, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.