26.8.2018. 21:17
0
Talijani oduševljeni: Juveslavia razbila Lazio
U drugom kolu Serie A Juventus je u Torinu slavio protiv Lazija s 2:0. Prvi gol za aktualnog talijanskog prvaka zabio je Miralem Pjanić u 30. minuti susreta. Konačnih 2:0 postigao je Mario Mandžukić u 75. minuti koji je iz voleja popravio nespretan pokušaj Cristiana Ronalda iz čiste gol šanse.

Kod jedne akcije lopta je došla do Cristiana Ronalda, no Portugalac je nespretno reagirao, točnije lopta ga je pogodila u petu i odbila se na volej Mandžukiću koji je zakucao za 2:0. Talijanski mediji, barem oni bliski Juventusu, oduševljeni su onim što su prikazali Balkanci Stare dame, piše Index.hr.

Ugledni Tuttosport na naslovnici donosi tekst s efektnim naslovom ''Juveslavia: Šou Pjanića i Mandžukića u razbijanju Lazija''

Tuttosport piše kako je Allegri u odnosu na prošlu utakmicu s Chievom u Veroni zadržao istu defenzivni četvorku, ali je promiješao vezu i napad te je na Rimljane krenuo u formaciji 4-3-3, što se pokazalo kao pun pogodak. Khedira, Pjanić i Matuidi su držali sredinu terena, a u napadu je Allegri u odnosu na prošlo kolo napravio neke rošade. Mandžukić je bio isturena špica, a s krila su napadali Ronaldo i Bernardeschi. Lazio je lani slavio u Torinu 2:1 ali, piše Tuttosport, jučer nije imao šanse. Allegri je sjajno taktički pripremio momčad, pravovremeno je mijenjao, a pun pogodak bilo je postavljanje Super Marija u prvih 11.

I dok su Pjanić i Mandžukić oduševili Talijane, Ronaldo je priča za sebe. Talijanskim novinarima je jasno da se bilo kojem igraču na svijetu jako teško prilagoditi na novu sredinu, na posve drugačiji stil igre, pa makar se radi i o jednom od najvećih u povijesti. Ali tekst završava s opaskom da navijači Juventusa čekaju prvi gol Ronalda koji je počeo shvaćati koliko je teško igrati u Serie A. Portugalcu je napokon postalo jasno da u Italiji, a posebno u Juventusu, vrijede neka druga pravila igre nego u Madridu i Realu, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.