11.9.2018. 21:00
0
UEFA: Od 2021. još jedno klupsko takmičenje
Evropska kuća fudbala (UEFA) planira da formira novo klupsko takmičenje od sezone 2021/2022, javlja "BBC".

Kako taj medij prenosi, predsjednik UEFA takmičenja, Andrea Agnelli odobrio je takvu ideju i sada ostaje samo da se definišu detalji o sistemu takmičenja.

Ono što se zna je da će u tom slučaju broj klubova koji će igrati evropska takmičenja iznositi 96.

"Novi propisi će biti još efikasniji od onih koje imamo trenutno. Potrebno je najpre da procijenimo sadašnji kalendar utakmica, neophodna je modernizacija", kazao je Agnelli, koji je i vlasnik Juventusa.

Podsjetimo, sistem sa dva evropska takmičenja - Ligom šampiona i Ligom Evrope postoji od 2008. godine, kad je ukinut Intertoto Kup, prenosi Sport Klub.

(Amila Alijagić)

UEFA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.