11.9.2018. 22:53
0
Edin Džeko za pobjedu Zmajeva protiv Austrije!
U susretu drugog kola Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine je na Bilinom polju slavila protiv Austrije rezultatom 1:0.


Za razliku od prethodne utakmice protiv Sjeverne Irske, ovaj put je naša reprezentacija mnogo bolje odigrala. Na početku utakmice, Austrija je prvih 20-ak minuta bila bolja na terenu. Imali su i izabranici Roberta Prosinečkog nekoliko šansi, no prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

U drugom dijelu utakmice, vidjeli smo veliku borbu na terenu. U 70. minuti Šehiću je ispala lopta nakon ubačaja Alabe, Austrijanci su dali gol, no igrač Bayerna je prethodno bio u ofsajdu, te je gol poništen.

A onda u 78. minuti, Edin Džeko postiže pogodak za vodstvo Zmajeva i veliko slavlje na Bilinom polju.

Do kraja utakmice, naša reprezentacija je uspjela sačuvati prednost i upisala nova tri boda u Ligi naciji.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.