22.9.2018. 17:45
0
Ibišević postigao dva gola u pobjedi Herthe protiv Borussije M'Gladbach
U okviru četvrtog kola njemačke Bundeslige Hertha je na domaćem terenu slavila protiv Borussije M'Gladbach rezultatom 4:2.

Prvi pogodak na ovoj utakmici vidjeli smo u 29. minuti, a gosti su ti koji su prvi došli do prednosti. Naime, sudija je pokazao na bijelu tačku, sa koje je bio siguran Hazard.

Ipak, samo dvije minute kasnije, Hertha dolazi do izjednačenja. Plattenhardt je odlično ubacio, a izjednačujući pogodak za domaću ekipu postigao je bivši reprezentativac naše zemlje Vedad Ibišević. Do kraja prvog poluvremena Hertha je uspjela preokrenuti rezultat, a strijelac drugog gola bio je Lazaro.

U nastavku utakmice, Hertha je nastavila gdje je stala, a i naš Vedad Ibišević, koji je postigao i treći pogodak. Samo nekoliko miuta nakon toga Borussia preko Plea smanjuje prednost na 3:2. No, sve dileme oko pobjednika riješene su u 73. minuti, kada je Duda pogodio za konačnih 4:2.

(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.