5.10.2018. 16:50
0
Lopetegui: Ja sam kriv
Trener Reala Julen Lopetegui smatra da Madriđanima ne ide dobro u posljednje vreme, ali i da situacije nije toliko očajna koliko drugi pokušavaju da je naprave.

Real je u posljednje tri takmičarske utakmice ne zna za pobjedu i gol. Madriđani su u ligi poraženi od Seville (0:3), sa Atleticom su remizirali (0:0), dok ih je moskovski CSKA pobijedio u Ligi šampiona (1:0). To je razlog što mnogi smatraju da se šampion Evrope nalazi u velikoj krizi.

"Ne analiziramo šta ljudi misle, fokusirani smo na našu igru. Problemi postoje, moramo da ih prevaziđemo. Jasno je da nam nije sve ružičasto, ali nije ni toliko loše. Postoje pozitivne stvari. Potrebno je da se konsolidujemo, unaprijedimo dobre i popravimo loše aspekte. Moramo da vjerujemo u sebe i budemo pozitivni. To je jedini izlaz", ističe Lopetegui.

Poraz od CSKA je posebno zabolio navijače Reala, pošto poslije ubjedljive pobjede nad Romom (3:0) u prvom kolu ništa nije delovalo da bi do njega moglo da dođe.

"Stvorila se loša percepcija te utakmice. Zaslužili smo da dobijemo CSKA, ali takve stvari se događaju. Imate prilike, šuteve, pogađate okvir gola i na kraju ne pobijedite. Siguran sam da ćemo ponovo prikazivati partije kao protiv Rome".

Priliku da se vrati na pobjednički kolosek "kraljevski klub" ima u subotu (18.30h, SK3), kada u osmom kolu La Lige gostuje Alavesu. Na pitanje novinara da li je taj meč finale za njega, Lopetegui je odgovorio:

"Za mene je svaka utakmica finale. Tako je kad si trener Reala. Tri boda su uvijek neophodna".

Real poslije sedam utakmica u ligi zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, koliko ima i lider Barcelona.

Pogledajte raspored osmog kola španskog prvenstva, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.