16.10.2018. 17:27
0
Zdravko Mamić otkriva hoće li preuzeti Široki Brijeg
Trenutno živim za dokazivanje svoje nevinosti i uživam u vrhuncu onoga što sam napravio.

Zdravko Mamić, savjetnik Nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba demantirao je pisanje hercegovačkih medija da će naredne godine preuzeti NK Široki Brijeg. 

U prvoj izjavi za jedan medij nakon informacije koja je proteklih dana odjeknula kao bomba Mamić nam je rekao da se na hiljade poziva iz BiH i Hrvatske jedino javio novinaru "Avaza" da kaže istinu. 

Sine moj, ovo je jedina istina, od moga angažmana u Širokom Brijegu nema ništa. Niti u Širokom niti ili bilo kojem drugom klubu u BiH. Ja imam puno prijatelja i dnevno sam u komunikaciji sa svima u BiH i Hrvatskoj, ali ja trenutno živim za dokazivanje svoje nevinosti i uživam u vrhuncu onoga što sam napravio – rekao nam je Mamić.

A, kako kaže, taj vrhunac njegovog rada i truda je da je „Hrvatska završila kao druga na svijetu i Luka Modrić je proglašen za najboljeg igrača na svijetu“.

- Moj Dinamo piše povijest, dočekat će proljeće u Evropskoj ligi, mlada reprezentacija Hrvatske se plasirala u Italiju, šta mi još treba! To je kruna moga rada i uživam u tome – rekao nam je Mamić.

Nadalje je kazao da možemo napisati da je posvećen svojoj odbrani i dokazivanju nevinosti.

- Tako da od te priče i Širokog nema ništa. Ja sam još savjetnik u Dinamu i bit će tako sve dok me budu trebali – kaže Mamić.

Na naše pitanje da nam prokomentira uspjeh nogometne reprezentacije BiH i uspjeh Roberta Prosinečkog, gdje je u osam posljednjih utakmica neporažen, Mamić je kazao:

- Ja sam veliki fan Roberta Prosinečkog i da, uvijek sam govorio da je privilegija za BiH i obrnuto. Čim je došao, znao sam da će biti dobar i uopće me ne iznenađuje taj pobjednički spoj. Jedino mi nije drago što u reprezentaciju nije zvao Izeta Hajrovića i Amera Gojaka jer su svojim igrama to zaslužili, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.