1.11.2018. 15:22
0
Svjedokinja masakra nogometaša: Upali su u stan, jedan je imao mačetu. Jasno sam čula kako Daniel moli za milost
Brazilsku i svjetsku javnost prošle subote šokirao je užasan zločin. Okrutno ubistvo Daniela Corree Freitasa, 24-godišnjeg nogometaša velikana Sao Paula, koji je ranije igrao za također slavni Botafogo.

Njegovo tijelo pronađeno je u brazilskoj državi Parana, a nađen je u grmlju gotovo obezglavljen i isječenih genitalija.

"Imao je dva duboka reza na vratu, gotovo je obezglavljen, a genitalije su mu presječene. Put na kojem je nađen je uglavnom pust i već je poznat po ostavljanju tijela", izjavili su iz policije brazilskim medijima. 

Policija je upravo dobila veliku pomoć u istrazi. Javila se svjedokinja stravičnog ubistva, koji otkriva da je ono bilo motivirano ljubomorom. Istražiteljima je dala imena počinitelja zločina. 

Nogometaš je ubijen i masakriran nakon što se na zabavi udvarao djevojci čijeg dečka je razbjesnilo to, ali posebno što je nakon toga njegova djevojka otišla u stan s Freitasom. 

Svjedokinja koja je bila u susjednoj prostoriji i koju počinitelji zločina srećom nisu primijetili, opisuje što se zatim dogodilo:

"U stan su upala četvorica, a jedan od njih je imao mačetu. Jasno sam čula kako Daniel moli za milost nakon što su se zaletjeli prema njemu. Nisam vidjela samo ubistvo jer sam sjedila u sobi paralizirana strahom, ali sam čula što su mu radili, a zatim i vidjela njegovo beživotno tijelo kako leži u velikoj lokvi krvi. Odmah zatim četvorica ubica odnijela je njegov leš, ubacili ga u kamion i odvezli se."

Ovako je iskaz svjedokinje citirao njen advokat Jacob Filho, dodajući da je pod policijskom zaštitom zbog straha od osvete, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.