2.11.2018. 11:32
0
Ornek: Želimo se pobjedom vratiti u gronji dio tabele
Osmoplasirani Čelik sutra u 16. kolu BHT Premijer nogometne lige BiH na svom Bilinom polju dočekuje petoplasirani bijeljinski Radnik, s kojim bi se u slučaju pobjede bodovno poravnali na tablici. Čelik ima 18, a Radnik 21 bod.

Zanimljivo je da su zenički nogometaši prvi ovosezonski bod, polovinom augusta, u okviru 5. kola osvojili upravo na gostovanju u Bijeljini. Tada je susret završio bez golova.

- Moramo učiniti sve od sebe da vratimo bodove koje nismo osvojili u posljednjim mečevima, ali u kojima smo stvorili dosta šansi.

Igramo protiv dobrog rivala i želimo se pobjedom vratiti u gronji dio tablice. Radnik u gostima igra defanzivno i nastoji brzo izaći sa svoje polovice, dok mi kući igramo ofanzivno - kazao je na danas na pres-konferenciji trener Čelika Adnan Ornek, koji je podsjetio kako stalno ističe kako je ova liga izjednačena te da se ne zna ni ko će ispasti niti biti u gornjem dijelu.

On je najavio kako zbog povrede neće igrati Vedran Vrhovac i Fenan Salčinović, ali Marin Jurina radi punim intenzitetom i bit će u napadu.

Ornek ponovo poziva navijače na strpljene, jer ove sezone žele stabilizirati klub u svim segmentima. Oštar je bio i zbog sve češćih primjedbi zeničke javnosti na vođenje kluba od investitora Aydina Ogluna.

- Mi, osim troškova za ekipu i osoblje, otprilike još 120.000 KM mjesečno izdvajamo za dugove. Čelik nema podršku i zato bi neki trebali paziti šta govore i začepiti usta. Ako nisu spremni dati makar pet maraka za svoj klub, trebaju začepiti svoja usta - poručio je Ornek, koji je dodao kako nije rođen u Zenici, ali da se osjeća Zeničaninom.

Ornek ističe da je sve učinio što je do njega da dobije licencu da vodi tim, ali da će tek tokom dana znati da li će sutra i sjediti na klupi. Najavio je kako će se od naredne sedmice više posvetiti i koordinaciji Omladinskog pogona, jer je cilj da poredaju stvari na svoje mjesto.

- Pored svih dugova i obaveza prema A timu, nekada se ne stižu sve stvari poredati kako treba. Ne želimo dozvoliti da sitne stvari naprave velike probleme - kazao je Ornek i dodao kako turski i klubovi iz drugih zemalja prate igrače Čelika, što je, po njemu, još jeadn pokazatelj da idu dobrim putem.

On se zahvalio „Robijašima“, koji prate ekipu i na gostovanjima, ali je istakao kako je malo navijača na utakmicama u Zenici.

- Radnik je tvrda ekipa, protiv koje smo u gostima izvukli bod i to je za nas tada bilo dobro. Ono što znate, kada smo mi pravi na domaćem terenu, nas se pita i uglavnom pobjeđujemo.

Ova bi pobjeda bila dobra za nas da se odvojimo od ekipa koje su nam se približile - kazao je stoper Luka Miletić i dodao kako se nada pobjedi. 


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.