18.11.2018. 10:41
0
Danas počinje sedmo izdanje Fair Play lige: Derbi kola igraju Krajina Vita plus i Reunited
Nakon ljetne pauze, ponovo ćemo moći uživati u futsal čarolijama Huawei Fair Play lige. Sedma zaredom sezona, u kojoj učestvuje dvanaest (12) ekipa, budi veliku radoznalost i iščekivanje kod one publike koja uživa u “igri na male”. Po informacijama kojima raspolažemo iz tabora ekipa učesnica, očekuje se da bi ovo mogla biti jedna od najkvalitetnijih i najneizvjesnijih sezona.

Prvo kolo donosi nam šest (6) susreta. Prvu utakmicu ovogodišnjeg izdanja Huawei Fair Play lige odigrat će ekipe SD Nedžarići i 11. Juli Srebrenica. Ove dvije ekipe nisu nastupale predhodne sezone, a to bi mogao biti dobar motiv da i jedni i drugi pruže svoj maksimum i ostvare pozitivan rezultat nakon duže pauze.

U drugom susretu sastaju se ekipe Zamm mC i Ljiljani. Zammovci svake sezone važe za jedne od favorita, i više puta su bili blizu željenog rezultata, međutim još uvijek nisu zakoračili na najviši podij. Ekipa Ljiljani, sa druge strane, u svojoj premijernoj sezoni pokazali su da znaju igrati, i uz par pojačanja zasigurno je da će ciljati sami vrh. I jedna i druga ekipa igraju atraktivan futsal, te je očekivati da će se igrati za gol više.

Treći par prvog kola čine ekipe Krajina Vita Plus i Reunited. Dvostruki uzastupni šampion će sigurno željeti da nastavi sa pobjedonosnim nizom iz prošlih sezona, dok će ekipa Reuniteda morati što prije zaboraviti prošlu sezonu i pokazati od čega su napravljeni. Ovaj susret je ujedno i derbi prvog kola i na rasporedu je odmah iza svečanog otvaranja Sedme sezone Huawei Fair Play lige.

Ekipe Svitanje i Fine Line odmjerit će snage u četvrtoj utakmici prvog kola u novoj sezoni. Jedno od najpozitivnijih iznenađenja prošle sezone, ekipa Svitanje, sigurno će važiti za jedne od kandidata za sami vrh, dok će Fine Line, koji su se morali zadovoljiti samo srebrnim odličjem, u ovoj sezoni tražit će iskorak više. Ukoliko pokažu forme iz prošle sezone, ovo će biti utakmica za sve futsal sladokusce.

U petom susretu ekipa Sen Su (ex Grbavica) izaži će na megdan ekipi Klesarstvo Kovačević. Popularni Klesari u prošloj sezoni važili su za ekipu koja u pravom smislu riječi predstavlja duh fair-playa, a uz to su pokazali i zavidno fudbalsko umijeće te ostavili dobar utisak u debitantskon sezoni. Sa par pojačanja, ova ekipa sigurno može daleko dogurati. Sa druge strane, imena se možda mijenjaju, ali kostur ekipe ostaje isti. Već uigran i iskusan tim Sen Sua svoje apetite neće zadovoljiti ničim osim pobjede. Ostaje nam da saznamo da li će ispjeti u svom naumu, ili će im se “kamen” obiti o glavu.

Zadnji, odnosno šesti, susret prvog kola čine ekipe Tempo i SU Futuro. Dvije momčadi koje su prošle sezone stekle status ekipa koje uvijek ostavljaju srce na terenu i igraju jako na svaku loptu, u novoj sezoni, sa par advekvatnih pojačanja ciljat će ka samom vrhu. Zasigurno je da i jedni i drugi važe za ekipe u čijoj igri uzbuđenja i kvaliteta ne nedostaje, tako da ovu utakmicu svakako vrijedi staviti na dnevni red gledanja.

Huawei Fair Play liga je već godinama jedno od najaraktivnijih futsal takmičenja u Bosni i Hercegovini, i šire. Sedma sezona je nastavak onoga čemu su nas navikli najakvalitetniji futsaleri kojima je fair-play ispred same igre. Kvalitet, atrakcija i atmosfera u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu dovoljan su razlog da sutra budete sa nama i uživate u nestrpljivo iščekivanom sedmom izdanju Huawei Fair Play lige.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.