7.12.2018. 16:03
0
Uređenje stadiona 'Asim Ferhatović Hase'
Svečano otvaranje Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) bit će upriličeno na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a Općina Centar Sarajevo preuzela je obaveze čišćenja i uređenja stadiona.

U ovoj godini uložena su značajna sredstva za modernizaciju stadiona te je završeno uspostavljanje centralne sobe za upravljanje sistemom sigurnosti, kao i pojačanje reflektorske rasvjete, saopćeno je iz Općine Centar.

Pored toga, završena je dogradnja klupe za stručne timove i rezervne igrače, te prostor za zagrijavanje igrača, a postavljen je i novi rezultatski semafor i trenutno se provodi procedura za ugradnju novih stolica u VIP loži.

Posljednja aktivnost koja je provedena u okviru uređenja stadiona je testiranje obnovljenog plamenika u kojem će ponovo gorjeti Olimpijski plamen nakon 34 godine kada su u Sarajevu održane Zimske olimpijske igre.

Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) bit će održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara 2019. godine.

Očekuje se da će okupiti više od 1.500 učesnika iz oko 50 evropskih država koji će se takmičiti u zimskim sportovima poput alpskog skijanja, biatlona, skijaškog trčanja, umjetničkog klizanja, hokeja na ledu i brzog klizanja na nekoliko borilišta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.