10.12.2018. 22:03
0
Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv ljekara koji su Astoriju potpisali da može igrati, iako ima aritmiju
Italijansko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv ljekara koji su italijanskom nogometašu Davideu Astoriju izdali potvrdu da je zdrav.

Kapiten Fiorentine preminuo je u martu 2018. od srčanog udara. Astori je preminuo prije utakmice u Udinama, a pronađen je ujutro mrtav u hotelskoj sobi.

Imao problema

Istragom je utvrđeno da je imao problema s aritmijama srca i da je to zabilježeno na njegovim ljekarskim pregledima u Cagliariju i Fiorentini.

Sada je podignuta optužnica protiv doktora koji su u to vrijeme potpisali dozvolu Astoriju da može igrati, uprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija.

Za Italiju odigrao 14 puta

Astori je rođen 7. januara 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu, gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Cagliari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpicu je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom  Čezarea Prandelija (Cesare Prandelli). Godine 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres "Azura" nosio 5. septembra 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, prenosi Net.hr.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.