14.12.2018. 12:13
0
Prosinečki danas izlazi iz bolnice: Preko glave mu je bolničke hrane, ali će morati da pripazi na ishranu
Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas završava liječenje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te će biti pušten kući.

Selektor Prosinečki prethodnih se dana osjećao dobro, pa je ljekarski tim donio odluku da postoperativni oporavak nastavi kod kuće – ističu iz KCUS-a.

Prvi strateg našeg državnog tima operiran je u dva navrata, zbog  problema s divertikulumom tankog crijeva. Hospitaliziran je 22. novembra, dan kasnije je obavljen prvi operativni zahvat, a drugi 1. decembra.

- Nakon operativnog zahvata tankog crijeva te još jednog korektivnog zahvata, zdravstveno stanje selektora Prosinečkog je stabilno. Prema prvim prognozama, već početkom nove godine bit će spreman za povratak na teren.

Selektor Prosinečki 4. januara će obilježiti prvu godišnjicu na klupi naše reprezentacije, a osam dana kasnije, 12. januara, proslavit će 50. rođendan. 

Kao selektor reprezentacije BiH debitirao je 29. januara ove godine, na američkoj turneji protiv SAD (0:0). U ukupno 12 utakmica pod njegovom komandom, zabilježili smo po pet pobjeda i remija te dva poraza. Naš državni tim odveo je u plej-of Lige nacija – grupa B… 

Veliki gurman 

Popularni Robi iz koševske će bolnice prvo svratiti do hotela „Evropa“, gdje je smještena njegova supruga Vlatka, koja je od prvog dana hospitalizacije uz njega. 

- Druga stanica mogla bi biti aščinica, jer obožava klepe, a preko glave mu je bolničke hrane - u šali kaže sagovornik iz Nogometnog saveza BiH te dodaje da je selektor veliki gurman, ali će sada morati da pripazi na ishranu, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.