16.12.2018. 18:55
0
Liverpool slavio protiv nemoćnog Uniteda, dva gola Xherdana Shaqirija
U derbiju 17. kola Premiershipa, Liverpool je na Anfieldu slavio protiv Manchester Uniteda rezultatom 3:1.

Od samog početka utakmice Liverpool je krenuo sa ofanzivnom igrom, pa su već u prvih desetak minuta utakmice imali nekoliko dobrih prilika. United je odlijevao napadima, ali samo do 24. minute. Fabinho je Maneu poslao sjajan pas, a Senegalac je matirao De Geu.

I nakon pogotka, Liverpool je nastavio dominirati utakmicom. Ipak, Crveni đavoli sretno stižu do izjednačenja u 33. minuti. Nakon centaršuta, lopta je ispala Alissonu, došla do Lingarda, koji pogađa za 1:1, što je ujedno bio i rezultat s kojim se otišlo na pauzu.

I u nastavku utakmice, Liverpool je nastavio gdje je započeo u prvom poluvremenu. Samo su se nizale prilike, a onda u 73. minuti to se i isplatilo. Xherdan Shaqiri pogađa za novo vodstvo Liverpoola. Samo osam minuta kasnije, Shaqiri ponovo postiže pogodak za konačnih 3:1.

Nakon ove utakmice, Liverpool se ponovo vratio na prvo mjesto sa 45 bodova, bod više od Manchester Cityja, dok je United šesti sa 26 osvojenih bodova.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.