21.12.2018. 21:16
0
Roy Keane: Igrači su bacili Mourinha pod autobus
Poslije otkaza Joseu Mourinhu i imenovanja Ole Gunnara Solskjaera za privremenog menadžera Manchester Uniteda oglasio se i legendarni Roy Keane.

Keane je govorio za BBC Radio 5, a dugogodišnji fudbaler Manchester Uniteda je poručio da nijedan mendažer posle Alexa Fergusona nije dobio dovoljno prilike na "Old Traffordu". 

"Nije lako kriviti nekoga. To je kombinacija mnogih stvari. David Moyes je potpisao šestogodišnji ugovor i ne mislim da je dobio dovoljno vremena i nije dobio igrače koje je tražio. Onda je došao Louis van Gaal i svima se smučilo previše posjeda. Očigledno su se igrači zasitili, a očigledno im je smetao i Mourinho", kazao je Keane koji smatra da igrači u slučaju Josea Mourinha uopšte nisu nevini. 

"Mislim da nisu dovedeni pravi igrači i mislim da su se igrači izvukli bez kazne, jer su se krili iza menadžera. Šta god govorili o igračima, oni su bacili Mourinha pod autobus. Ljudi kažu da se nije slagao sa igračima, ali svako bi imao problem ako ne treniraju kako treba i ako ne donose rezultat. Nisam najveći fan Mourinha, ali treba da je sramota neke igrače. Ne tolerišem da se igrači kriju iza moći menadžera, iza njihove slike u medijima, to je nekakva šala", rekao je Irac koji je uporedio aktuelnu situaciju sa periodom kada je on igrao u Unitedu, prenosi N1.

"Moderan igrač, nije samo slab igrač već je i slab čovjek. Ne bi se to desilo u našoj svlačionici jer smo imali dobre karaktere i dobre vođe".


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.