22.12.2018. 17:17
0
Neymar: Nismo imali novca, kao dijete želio sam kupiti fabriku keksa
Brazilac Neymar dobio je dozvolu kluba da ranije ode na odmor, tako da neće igrati na prvenstvenom susretu sa Nantom.

Neymar je, čini se, uveliko na raspustu, pa je dao i jedan interesantan intervju za Youtube kanal " O Primo Rico", u kojem je pričao o svom djetinjstvu, počecima i teškoćama. 


Neymar je u intervju za spomenuti kanal otkrio da njegovi roditelji nisu bili tako bogati, pa je ispričao epizodu koju je prijateljima često prepričavala njegova majka.

- Ima ta priča koju većina ljudi možda zna. Bio sam sa majkom i strašno mi se jeo keks, ali kod kuće ga nismo imali. Mama je rekla: "Sine, nemamo više novca, nema šanse da ga kupimo sad. Obećavam ti da ćemo uzeti ove sedmice, kada tata dobije plaću, tada ćemo moći da kupimo". Rekao sam joj: "Mama, uredu je. Jednog dana bit ću veoma bogat. Kupit ću fabriku keksa i jest ću svaki dan šta mi padne na pamet." Ona uvijek zaplače kada priča o tome, toliko ju je to ganulo - kaže Neymar.  

Kada je sa 14 i 15 godina počeo dobivati prvi novac od nogometa, u iznosu od 850 reala, nije znao šta da radi sa tim, pa je sve prepustio ocu i majci, da oni raspolažu novcem.


Neymar je živio u trosobnoj kući u kojoj je bilo njih devetero, tako da je sve bilo skučeno i nisu mogli svi imati svoj kutak. Njegov otac je stalno sanjao da napravi veću kuću, čak je napravio i maketu kako je želio da izgleda.  

- Čini mi se da je tu maketu izgubio i ljutio sam se na njega zbog toga. Kasnije, kada sam došao do novca, uspjeli smo da, uz pomoć njegovih prijatelja, napravimo kuću po toj zamisli. Otac mi je uvijek bio idol - priznao je Neymar, piše b92.

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.