19.1.2019. 17:18
0
Pet golova "palo" u Rimu: Roma savladala Torino, a Džeko odigrao cijeli meč
Roma je u okviru 20. kola italijanske Serije A savaldala Torino rezultatom 3:2.

Gledatlji su prvi gol vidjeli u 15. minuti kada je Romin Nicolo Naziolo u lijevi ugao gola poslao loptu za 1:0. Nova prava prilika desila se u 21. minuti kada je, bezuspiješno, zaprijetio Manolas.

Prvi na meču zaprijetili su gosti u 3. minuti, kada je Iago Falke (Falque), nakon jednog centaršuta, šutirao glavom, ali malo previsoko. Roma je u vodstvo došla u 15. minuti meča. Nikolo Zaniolo (Nicolo) je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i jedan odbijanac unutar šestnaesterca poslao u lijeve rašlje gola gostiju za 1:0.

U 33. minuti Salvatore Sirigu napravio je nespretan faul, a nakon konsultacija s VAR-om, sudija je svirao penal za "Vučicu". 

Siguran s bijele tačke u 34. minuti bio je Aleksandar Kolarov, koji je pogodio za 2:0.

Na pauzu se otišlo sa ovim rezultatom, dok je u drugom poluvremenu opet prva zaprijetila Roma i to akcijom Džeke koji je napravio dodir sa loptom i uputio je po sredini gola, ali ga je golman sjajnom odbranom zaustavio u namjeri da poveća vodstvo. 

Nakon promašene prilike, Torino je postigao prvi gol u meču i to u 51. kada je Tomas Rincon pokupio odbijenu loptu i sa ruba šestnaesterca šutirao, Robin Olsen nije mogao sačuvati svoju mrežu i Torino je tako smanjio na 2:1. 

Za izjednačenje 2: 2 "kriv" je bio Cristian Ansaldi koji je u 68. minuti pokupio odbijenu loptu i sa kraj a šesnaesterca postigao pogodak.

Roma već u  73. minuti golomStephana El Shaarawya vraća vodstvo   za 3:2. 

Četiri minute kasnije Edin Džeko je opet imao priliku da postigne pogodak kada je sam krenuo u akciju, prošao dva odbrnbena igrača Torina i šutirao. I ovaj put gostujući golman je sjajno odbrani pa je rezultat ostao 3:2. 


(Lejla Trle)
 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.