20.1.2019. 22:18
0
Poljska i Turska u posljednjoj deceniji izgradili 53 nogometna stadiona
Prema posljednjem izvještaju UEFA-e Poljska i Turska su u posljednjoj deceniji izgradili 53 nogometna stadiona. Ovo ne bi trebao biti iznenađujući podatak, ako se uzme u obzir ekonomski razvoj ovih država i ulaganja u sport.

Činjenica je da su moderni stadioni u najrazvijenijim zemljama na Starom kontinentu izgrađeni daleko prije nego što ove dvije države krenuli s razvojem nogometne infrastrukture.

Turska je u posljednjih deset godina kompletirala čak 26 kapitalnih projekata, dok je Poljska za isti period imala jedan više izgrađeni stadion.

- Poljska i Turska su veoma aktivni na polju izgradnje stadiona, u posljednjih deset godina u prosjeku su podigli više od deset stadiona nego bilo koja druga evropska zemlja - navodi se u izvještaju pod nazivom "The European Club Footballing Landscape".

Činjenica je da su ove dvije zemlje po pitanju nogometne infrastrukture daleko ispred naše zemlje, u kojoj navijači žive u nadi da će dobiti makar jedan moderan stadion u dogledno vrijeme. 

- U pogledu veličine i kapaciteta objekata, Turska je izgradila objekte čiji je ukupan kapacitet 750.000 mjesta, što je više nego što imaju ruski stadioni (700.000), ali i oni u Poljskoj (600.000) - piše u pomenutom izvještaju, prenosi Avaz Sport.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.