21.1.2019. 16:43
0
Prva utakmica Amara Osima nakon povratka: Željo nakon preokreta pobijedio Slobodu
FOTO: Armin Heric / FK Zeljeznicar
Fudbaleri Željezničara su u prvoj pripremnoj utakmici u Međugorju danas pobijedili tuzlansku Slobodu sa 2:1 (0:0).

Igrala su se dva poluvremena po 60 miuta, a nakon prvog dijela, i pored nekoliko prilika s obje strane, nije bilo golova. 

Sloboda je povela u 93. minuti. Nakon kornera lopta se odbila na 16 metara, natrčao je Livančić koji je pogodio za 1:0. Uslijedilo je nekoliko dobrih napada Željezničara koji je izjednačio u 105. minuti. Zec je ubacio, a Veselinović volej udarcem pogodio mrežu Tuzlaka. U 107. minuti Plavi su poveli. Dacić je šutirao sa distance, golman Slobode odbio, a Zec pospremio loptu u gol. 

Željezničar je nastupio u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Velić, Stanić, Šabanadžović, Osmanović, Žerić, Ramović, Zajmović, Krpić. U drugom poluvremenu su igrali: Fejzić, A. Šehić, Osmanković, Rodin, Pavić, Hajdarević, Vranješ, Zec, Dacić, Veselinović, Zubanović.

Sloboda: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Baraban, Pršeš, Smajić, Zukić. Još su igrali: Čokorilo, Terzić, Topuzović, Salihović, Salkić, Ćivić, Hodžić A., Livančić, Musić, Todorović, Vidović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.