29.1.2019. 21:32
0
Solskjaer: United želi da osvaja trofeje
Ole Gunnar Solskjaer još uvijek ne zna ni za jedan drugi rezultat osim pobjede od kada je privremeni menadžer Manchester Uniteda. Ovaj tim će do kraja šampionata imati Paris Saint Germaina za rivala u osmini finala Lige šampiona, sljedeći rival u FA kupu je Chelseaju, a uskoro će i duel sa Liverpoolom u Premier ligi.

Od kada je došao kao privremeno rješenje umjesto Josea Mourinha, Ole Gunnar Solskjaer je dobio šest utakmica u Premier ligi i dvije u FA Kupu. Što je još važnije, Norvežanin je vratio osmijeh na Old Trafford, igrači izgledaju sretnije, a i igra Uniteda izgleda bolje. Ipak klub je i dalje šesti na tabeli Premier lige, a Solskjaer poručuje da se United neće zadovoljiti četvrtim mjestom i da želi trofeje.

"Mi smo Manchester United i uvijek treba da očekuješ da konkurišemo za osvajanje Premier lige. Ne možemo da to uradimo ove godine, ali gledat ćemo unaprijed i probat ćemo opet sljedeće", rekao je Solskjaer čiji klub trenutno zaostaje 16 bodova za vodećim Liverpoolom.

"Imamo Ligu šampiona, FA Kup, ne možemo da završimo među najbojlih četiri i da to bude to. Moramo da gledamo da nešto osvojimo ove godine i ja idem u svaku utakmicu kao menadžer Manchestera Uniteda misleći da želim da dobijem meč. Ako osvojiš trofej to je fantastičan dan za sve u klubu. Taj dan kada osvojiš nešto je najbolji u tvom životu jer nikad ne znaš kada će doći sljedeći trofej", kaže Solskjaer koji je sa Unitedom šest puta osvojio Premier ligu i jednu Ligu šampiona.

Inače ova Solskjaerova izjava je došla kao reakcija na izjavu Mauricia Pocchettina da je Tottenhamu bitnije da ove sezone završi među četiri najbolja u Prmier ligi nego da osvoji neki trofej, prenosi Sport Klub.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.