18.2.2019. 20:39
4
Delije: Mrzim Hajduk i Torcidu, sa sjekirom u ruci poklat ćemo sve Splićane
Nakon napada petorice navijača na trojicu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu navijači beogradskog kluba na utakmicama skandiraju i prozivaju Torcidu.

Nogometaši Crvene zvezde na Marakani su prije dva dana igrali protiv Vojvodine, a Delije su se umjesto navijanjem za svoj klub većinom bavile navijačima Hajduka.

Delije su prvo izvjesile transparent kojim podržavaju da srpski klubovi istupe iz Regionalne lige.

''Jadranska priča na splitskoj rivi, protiv takvih liga dok god smo živi'', pisalo je na transparentu Delija, nakon čega je uslijedilo skandiranje "Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija" i "J... vas liga Jadranska".

Ispod transparenta, na ogradi, jasno se vidi i velika slika četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića.

Nakon toga su skandirali Torcidi.

''Splitski 'huligani' napadaju igrače, a ne misle da stanu kad sretnu navijače" pa su zaprijetili klanjem svih Splićana.

"Mrzim Hajduk i Torcidu, mrzim tebe Marjane i sa sjekirom u ruci poklat ću sve Splićane", poručili su navijači beogradskog kluba skandirajući tekst pjesme srpskog punk banda Direktori "Mrzim Hajduk i Torcidu", a vođa im je poručio: "Bravo!", prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.