22.2.2019. 12:34
1
Starčević: Agresivnom igrom do povoljnog rezultata protiv Sarajeva
Mimo ustaljene prakse, nogometaši Tuzla Cityja uoči susreta sa Sarajevom neće trenirati na Tušnju, nego će se pripremati u Modracu kod Lukavca gdje su trenirali od povratka iz Ulcinja, s obzirom na to da se teren u Simin Hanu renovira i priprema za postavljanje vještačke trave.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević rekao je nisu željeli danas raditi na Tušnju kako ne bi pokvarili teren.

- Pratimo vremensku prognozu koja je dosta tačna i znali smo da će pasti kiša, pa bismo teren pokvarili prije same utakmice, koja je za nas veoma bitna. Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u državi, tim koji ima kontinuitet. Takav protivnik ne stavlja pred nas imperativ, igrat ćemo rasterećeno, ali i agresivno, kako bismo pokušali doći do jednog ili tri boda - rekao je Starčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je da njegov tim skoro da nije imao pauze od 2. decembra. Odrađeno je 70 treninga, odigrano šest pripremnih utakmica i ekipa je spremna za nastavak sezone, rekao je.

- Dosta igrača je napustilo klub, došlo je osam novih od kojih će sedmorica biti u rosteru za duel sa Sarajevom. Malo sam bio razočaran igrom nekih igrača u "generalci" protiv Slobode, ali bilo je pet mlađih igrača od kojih četvorica nikad nisu igrali protiv premijerligaša. Osvijestili smo se i sutra ćemo biti mnogo jači i bolji - naglasio je trener Tuzla Cityja.

U ekipi neće biti Ivana Kostića, za koga Starčević kaže da je bio najbolji igrač ekipe u prvom dijelu sezone. Povrijeđeni su i Samir Efendić i Ajdin Nukić, dok zbog isključenja na utakmici 18. kola protiv Zrinjskog nema pravo nastupa ni Nermin Crnkić.

- To jeste hendikep, ali novi igrači koji su došli pokazali su da su pojačanja i nadomjestit će one koji ne mogu nastupiti - zaključio je Starčević.

Poslije sužeg vremena potpuno je oporavljen i spreman za utakmicu "veznjak" Nemanja Stjepanović. Obećao je da će njegova ekipa protiv Sarajeva pokušati doći do povoljnog rezultata, a to je sve osim poraza.

- Dobro smo radili na pripremama, spremni smo da odigramo muški i pokušamo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi doći do boda ili bodova – poručio je Stjepanović.

Tuzla City je u pripremnom razdoblju pobijedio Željezničar (3:2), Čapljinu (3:1), Otrant (3:1), Radnik (2:0) i Arsenal (3:1), dok su jedini poraz doživjeli protiv Slobode (0:1).

Utakmica Tuzla City - Sarajevo igra se na Tušnju sutra od 14.30 sati.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.