27.2.2019. 22:30
0
Prosinečki spisak objavljuje 11. marta, na njemu neće biti Ognjena Vranješa
FOTO: NSBiH
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki spisak igrača za susrete protiv Armenije i Grčke će objaviti 11. marta. Prosinečki će spisak objaviti u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine s početkom u 11 sati, a Zmajevi će se okupiti 18. marta u hotelu "Austria&Bosnia" na Ilidži.

Zmajevi će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine otvoriti domaćim susretima protiv Armenije i Grčke u grupi J. Protiv Armenije će naši reprezentativci igrati 23. marta na Grbavici, a tri dana kasnije u Zenici će dočekati selekciju Grčke. U kvalifikacionoj grupi J još se nalaze Italija, Finska i Lihtenštajn.

Robert Prosinečki, selektor BiH ranije je isticao da nismo dobili ni malo laganu grupu.

"Italija koja se nije kvalificirala na Svjetsko prvenstvo je favorit i oni ne bi smjeli sebi dozvoliti da se ne kvalificiraju na još jedno veliko takmičenje u kratkom periodu. Tu je i uvijek nezgodna Grčka, imamo Fince koji isto nisu lagani ali mislim da Lihtenštajn i Armenija ne dolaze u taj krug u kojem bi imale šanse da odu na Evropsko. BiH ima kvalitetne igrače i mi samo razmišljamo da odemo na naredno veliko takmičenje a to je Evropsko prvenstvo", kaže Prosinečki.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.