30.3.2019. 21:19
0
Zrinjski na Koševu savladao Sarajevo
Nogometaši Zrinjskog večeras su na Koševu pobijedili Sarajevo sa 1:0 (0:0) u derbi susretu 24. kola BH Telecom premijer lige BiH.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Staniša Mandić u 52. minuti. 

Aktuelani prvak BiH nakon tri poraza i jednog remija, ostvario je prvu pobjedu ove sezone nad liderom na tabeli i  devet kola prije kraja prvenstva produžio neizvjesnost u borbi za titulu, smanjivši zaostatak na samo šest bodova. 

Derbi u prvom poluvremenu nije ispunio očekivanja, a jedinu ozbiljniju priliku da dođe u vodstvo domaća ekipa imala je u 37. minuti kada je Miloš Stanojević snažno šutirao s vrha šesnaesterca ali je golman Mostaraca Ivan Brkić sjajno intervenisao.

Pobjednički gok "Plemići" su postigli u 52. minuti. Ubačanu loptu iz kornera Ivan Čurjurić glavom je uputio ka golu, Vladan Kovačević nakratko zaustavio loptu, a nakon nespretne reakcije Anela Hebibovića u gužvi ispred gola najbolje se snašao Staniša Mandić i ugurao loptu u mrežu.  

Nakon primljenog gola Sarajevo je u nastavku igralo dosta ofanzivnije ali sa samo dvije nešto ozbiljnije prilike Hebibovića u 54. minuti iz slobodnog udarca i Velkoskog u 77. minuti. 

Do kraja susreta gostu su se uspjeli odbraniti i sa Koševa odnijeti velika tri boda. 

Nogometaše "bordo" tima u naredna dva kola očekuju još dva derbija - 6. aprila na Grbavici sastaju se sa s gradskim rivalom Željezničarom, a 14. aprila na Koševu dočekuju Široki Brijeg.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.