3.4.2019. 20:31
0
Široki na Pecari u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH pobijedio TOŠK sa 2:0
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su TOŠK rezultatom 2:0 u prvom susretu polufinala Kupa BiH.

Iako se u prvom poluvremenu igralo uglavnom na polovici gostiju, nogometaši Širokog nisu bili previše opasni i sve se svodilo na pokušaje izvan kaznenog udarca.

Domaći su poveli u 39. minuti zahvaljujući fantastičnom potezu Dražena Bagarića. Napadač Širokog dobio je loptu na nekih 20 metara od gola, napravio je dva-tri koraka i uputio snažan i precizan udarac koji je odsjeo u gornjem desnom kutu gola Haruna Strike.

U nastavku se do prve šanse čekalo do 65. minute kada je Tomislav Turčin sam izašao pred vratara gostiju no šutirao je ravno u njega.

Domaći su poveli deset minuta kasnije, a strijelac je ponovno bio Bagarić. Josip Ćorluka prošao je po desnoj strani, ubacio prizemnu loptu koja je prošlo pored nekoliko obrambenih igrača i došla do napadača Širokog koji ju je s pet metara poslao u prazan gol.

Gosti su prvu kakvu-takvu šansu stvorili u 82. minuti, ali je šut Osme Nuhanovića s dvadesetak metara iskosa lako obranio domaći vratar.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, iako je Bagarić imao dvije solidne šanse. U 87. je malo zakasnio na ubačaj lijeve strane, a u sudačkoj nadoknadi glavom je šutirao pored gola.

Uzvrat se igra za sedam dana.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.