7.4.2019. 8:31
0
"Izgubili smo od ekipe koja je na vrhu Premijer lige, a mi se još uvijek tražimo"
Sarajevo je u 118. vječitom derbiju savladalo Željezničar na Grbavici rezultatom 3:0. Bordo tim odigrao je fantastično i s nova tri boda napravio veliki korak ka osvajanju šampionske titule. Husref Musemić bio je zadovoljan pobjedom svog tima protiv gradskog rivala.

"Zabili smo golove na vrijeme. Nisam zadovoljan kod dobrog rezultata zbog paničnih situacija, pogotovo na početku drugog poluvremena. Ovi navijači su zaslužili da se raduju. Nemam zamjerki igračima kod 0:3", rekao je Musemić. 

Amar Osim je nakon utakmice kazao da je bilo teško vratiti igrače nakon 2:0, te da su na poluvremenu pokušali to učiniti.

"Ko je igrao fudbal zna o čemu govorim. Brzo su nam dali golove, a upravo to nismo željeli da se desi. Uglavnom zasluženo su salvili", istakao je Osim.

"Uspjeli smo ekipi koja je bila u psihološkoj blokadi dopustiti dva lagana gola, a nakon toga je bilo teško igrati. Prvo poluvrijeme nam je proteklo u šoku. U drugom poluvrmenu smo preuzeli rizik, Sarajevo je iskusno čuvalo prednost i trećim pogotkom je riješilo utakmicu. Izgubili smo od ekipe koja je na vrhu Premijer lige, a mi se još uvijek tražimo. Oni su puno iskusniji od nas i sasvim zasluženo su slavili. Sarajevo je vrlo vjerovatno prvak BiH i najbolja su ekipa u ligi", rekao je Osim. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.