20.4.2019. 16:12
0
Manchester City savladao Tottenham
Manchester City je u derbiju 35. kola engleske Premier lige savladao Tottenhem rezultatom 1:0 i tako im se revanširao za eliminaciju iz Lige prvaka od prije nekoliko dana.

City je visokim presingom i uz visok procenat posjeda lopte započeo utakmicu, a već su u 5. minuti poveli golom Fodena nakon sjajne akcije Građana.

City je napadao još preko Bernarda Silve i Fodena, ali bez prevelikog uspjeha. Sa druge strane Pijetlovi su uspjeli zaprijetiti jednom preko Eriksena, ali Ederson je sjajno odbranio njegov udarac u 15. minuti.

Ipak, prvo poluvrijeme je obilježila i nova povreda zvijezde Cityja Kevina De Bruynea, koji je morao napustiti igru već u 38. minuti.

U drugom poluvremenu su igrači Cityja igrali dosta čvršće i nisu dopuštali Totenhemu previše da se razmaše.

Tottenham je napadao iz kontri, ali nisu uspjeli napraviti ozbiljniju priliku.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, a Građani su upisali nova važna tri boda u borbi za titulu, dok je Tottenham Etihad napustio bez ispaljenog metka, čime su zakomplikovali sebi borbu za mjesto koje naredne sezone vodi u Ligu prvaka, prenosi SC sport.




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.