3.5.2019. 12:06
0
Kojić: Moramo se dići i ostvariti dobar rezultat u Gabeli
Utakmica s GOŠK-om posljednja je Tuzla Cityja pred seriju od tri utakmice s timovima koji se bore za Evropu.

Kako je i Gabeljanima duel s „plavima“ iz Simin Hana posljednja šansa da zadrže izglede za opstanak u ligi, jasno je kakve muke očekuju tuzlansku ekipu u nedjeljnom derbiju začelja.

- Pokušali smo da prije završnice riješimo pitanje opstanka u Premijer ligi, ali nakon dva vezana poraza našli smo se u neugodnoj situaciji. Susret s GOŠK-om prilika je da u duelu s direktnim konkurentom ostvarimo dobar rezultat. Svjesni smo važnosti utakmice, moramo se dići u svakom pogledu i vjerujem da možemo do pobjede – izjavio je za Fenu stoper Tuzla Cityja, Jovo Kojić.

Za debitanta u Premijer ligi BiH vezana je jedna zanimljivost. Više bodova osvojili su u gostima (16), nego na Tušnju (14), gdje su samo formalno domaćini, jer ne mogu igrati na svom stadionu u Simin Hanu.

- Tačno tako, na Tušnju smo također gosti, igramo nekako u grču, dok na strani igramo slobodnije i pružamo bolju igru, a eto i osvajamo više bodova – potvrđuje Kojić.

Tim Mirze Varešanovića protiv GOŠK-a ne može računati na suspendovanog Samira Efendića, te na povrijeđene Edina Murgu i Ivana Sesara.

- Trenutno sam u Mostaru s obitelji, nisam u kombinaciji za utakmicu s GOŠK-om. Protiv Zvijezde 09 osjetio sam bol u preponi zbog napuknuća mišića i to me izbacilo iz ekipe. Vjerujem da će momci odigrati najbolje i ostvariti željeni rezultat – rekao je Sesar za Fenu.

Zbog važnosti utakmice, ekipa Tuzla Cityja na put je krenula dva dana prije. Boravit će u Međugorju i pripremati se za utakmicu s GOŠK-om, koja se igra u nedjelju od 17.00 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.