7.5.2019. 23:00
0
Spektakl na Anfieldu: Liverpool je u finalu Lige prvaka!
U revanšu polufinala Lige prvaka Liverpool je slavio protiv Barcelone 4:0, te se plasirali u finale.

Iako je Barcelona imala veliku prednost od tri gola iz prošle utakmice, Liverpool je još jednom pokazao o kakvoj se ekipi radi.

Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo već u sedmoj minuti, kada se lopta odbila, a u mrežu je spremio Origi za vodstvo Liverpoola. Nakon toga, obje ekipe su imale nekoliko šansi za pogodak, no na pauzu se otišlo sa rezultatom od 1:0 za Redse.

Iako je prvi dio utakmice bio jako dobar, u nastavku smo imali priliku gledati pravi spektakl.  54. minuti Wijnaldum na ubačaj Alexander-Arnolda zabija za 2:0, a samo dvije minute kasnije Wijnaldum povećava prednost na 3:0 za Liverpool.

U 79. minuti Alexander-Arnold je izveo korner, poslao loptu u peterac, a Origi zabija za 4:0 i finale Lige prvaka. 

A tamo će igrati protiv boljeg iz susreta Ajax - Tottenham.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.