2.6.2019. 21:30
0
"Ako pobijedimo Fince, onda će nam biti lakše u Italiji"
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru treći dan se priprema za predstojeće gostujuće susrete sa Finskom i Italijom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na  pres-konferenciji pred popodnveni trening novinarima su se  obratili reprezentativci Goran Zakarić i Elvis Sarić. 

Na pitanje da li očekuje da mu selektor Prosinečki ukaže povjerenje,  Zakarić je kazao da je "uvijek na raspolaganju selektoru i da, kao i svi, želi da igra".

- Selektor će izabrati one koji su najbolji u datom trenutku, a na nama igračima je da uvijek pružamo maksimum, te da opravdamo očekivanja kad dobijemo šansu. Najbitnije je da ostvarimo dobre rezultate bez obzira ko bude igrao. Ako svako od nas da sve od sebe vjerujem da možemo pobijediti u predstojećem važnom susretu protiv Finske - kazao je Zakarić. 

Najbolji strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2017/18. naglašava da je bh. tim trenutno fokusiran na prvi susret s Finskom. 

- Važne su nam obje utakmice, ali prva prepreka je Finska i sada o njoj razmišljamo. Ako pobijedimo tu utakmicu biće nam lakše i u Italiji. Nadam se da ćemo svi biti na nivou na kojem trebamo da budemo i da ćemo ostvariti pobjedu - izjavio je Zakarić.

Nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog povrede, Sarić ističe da je na pripreme  došao zdrav i  spreman.

- Prošla su tri mjeseca od povrede, ali sad nemam nikakvih problema. Spreman sam i zdrav što je najbitnije - kazao je Sarić. 

Kao i ostali reprezentativci naglašava da je susret s Fincima u prvom planu. 

- Svi smo sad fokusirani isključivo na Finsku. Sa tri boda iz tog meča imali bismo velike šanse za za plasman koji želimo. Finska je čvrsta i dobro organizirana ekipa, ali vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo ostvariti pobjedu. Protiv Italije ćemo svi imati veliki motiv. Mnogi smatraju da to nije ekipa kao prije, ali sigurno da imaju kvalitet i neće biti lako. Ako pobijedimo Finsku sigurno da će nam biti lakše da igramo i protiv Italije - izjavio je Sarić.

Današnji trening reprezentacije BiH počeo je od  17.00 sati. 

Utakmica Finska - BiH će biti odigrana 8. juna, dok je meč protiv Italije na rasporedu tri dana kasnije.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.