19.6.2019. 10:41
0
Platini ponovo na slobodi
Francuska policija u utorak ujutro uhapsila je nekadašnju nogometnu zvijezdu i bivšeg predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija i saslušavala ga više sati.

Mediji su u ponoć objavili da je 63-godišnji Platini ponovo na slobodi. 

Platini je saslušavan zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitom dodjeljivanju domaćinstva svjetskog prvenstva 2022. godine, Kataru. 

"Dugo je trebalo. S obzirom na brojna pitanja, moralo je dugo trajati. Pitali su me o Evropskom prvenstvu 2016. u Francuskoj, Svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine, Svjetskom prvenstvu u Kataru, o Međunarodnoj nogometnoj federaciji FIFA", kazao je nakon saslušanja vidno umorni Platini, oko jedan sat ujutro. 

Pored Platinija, policija je također saslušala i Sophiea Diona, bivšeg savjetnika francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja za sport. 

Pod istragom nalazi se i Claude Gueant, generalni sekretar Sarkozyja, koji je osumnjičen, ali trenutno je još uvijek na slobodi.


(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.