13.7.2019. 17:03
0
Siniša Mihajlović boluje od leukemije!
Trener Bologne i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Siniša Mihajlovic´, odlučio je da prekine profesionalnu karijeru kako bi se suočio sa leukemijom, koja mu je nedavno otkrivena, a to je danas objelodanio na vanrednoj press konferenciji.

Piše: Haris Ahbabović

Mihajlović je nedavno uradio detaljne medicinske testove i doktori su ga upozorili da liječenje treba da nastavi sa agresivnim tretmanom. 

"Nažalost, ili na sreću, izveli smo neke testove koji su pokazali anomalije koje nisam imao prije četiri mjeseca. Kada sam dobio vijest, to je bio pravi udarac. Sjedeo sam i plakao danima, život prolazi pored očima. Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, ja ću se suočiti sa tim, sa ispruženim grudima, gledajući je u oči, onako kako sam to uvijek činio. Jedva čekam da odem u bolnicu i započnem borbu. Ona je agresivna, ali se može pobijediti. I to sam objasnio svojim igračima, imali smo konferencijski poziv s njima i kao što je prirodno, imao sam suze", rekao je danas na presici Siniša Mihajlović.

Doktori su otkrili bolest prije nekoliko dana, a trener otkriva da se ova bolest pojavila samo nekoliko dana prije početka predsezonskih priprema.

 "To je akutna leukemija. Nadam se da ću, nakon što pobijedim u ovoj borbi, moći da razgovaram sa svima vama i da se osvrnem na taj period. Nažalost, ništa mi nije dato u životu. Morao sam se boriti za sve. Kladim se da ste svi mislili da sam ja jedan od posljednjih ljudi koji mogu da se razbole. Treniram, jak sam, imao sam testove 28. februara i sve je bilo normalno. Trenirao sam svaki dan do maja, putovao svuda, igrao fudbal, nisam osjećao umor, nikakav bol. To je bilo normalno. Moj otac je umro od raka, tako da se uvijek redovno testiram. Da nismo izvršili ove testove, godinu dana ne bih pokazao nikakve simptome. Nismo neuništivi. Svi mi mislimo da nam se to neće dogoditi, ali kada se to dogodi, to je šokantan udarac. Vaša jedina nada je da predvidite, jer ako je otkrijete nakon dva mjeseca ili poslije godinu, to je velika razlika", rekao je Mihajlović.

 "Plakao sam u posljednjih nekoliko dana, ali ne volim ljude koji dolaze i plaču kao da me sažaljevaju. Niko me ne bi trebao sažaljevati. Ono što pogodi vaše emocije je osjećanje. Ljubav. Primio sam 600-700 poruka u proteklih nekoliko dana, ali se izvinjavam što nisam odgovorio, jer sam želio malo vremena za sebe, da izbacim svu negativnu energiju, tako da mogu biti spreman da uzvratim udarac i započnem bitku", završio je Siniša Mihajlović.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.