18.8.2019. 13:45
1
Troškovi na utakmici veći od prihoda, iz FK Sarajevo poručili: Kazne se namiruju iz budžeta odjela FK Sarajevo, novac odlazi u druge svrhe zbog kazni
Prema službenom glasniku Nogometnog saveza BiH broj 814 objavljenom 16. augusta 2019. godine, FK Sarajevo je kažnjen u iznosu od 6.000 KM zbog organizacijskih propusta na utakmici 3. kola Premijer lige protiv FK Sloboda. Na susretu odigranom 3. augusta na stadionu Asim Ferhatović Hase zabilježena je upotreba pirotehničkih sredstava, a FK Sarajevo dužan je uplatiti novčanu kaznu na račun NS BiH u roku od 15 dana od dana pravosnažne odluke.

"Napominjemo da je na pomenutom susretu 3. kola Premijer lige BiH protiv Slobode prodato svega 2.498 pojedinačnih ulaznica čime troškovi utakmice, ne uzimajući u obzir novčanu kaznu, značajno nadilaze prihode. Konstante novčane kazne radi upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama predstavljaju velike izdatke na godišnjem nivou, te su dugoročno prepreka napretku kluba. S obzirom na to da se budžet kluba, kojim su obuhvaćeni svi troškovi i ulaganja tokom sezone, određuje početkom godine, novčane kazne u domaćim i evropskim takmičenjima nisu uračunate. To znači da se kazne namiruju iz budžeta odjela FK Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela. Rezultat je nemogućnost ostvarenja planiranih aktivnosti na godišnjem nivou jer novčana sredstva odu u druge svrhe", saopćeno je iz FK Sarajeva.

Klub uskoro očekuje nova kazna zbog korištenja pirotehnike u kvalifikacijama Evropske lige. 

"Sredinom septembra FK Sarajevo očekuje izricanje još jedne kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova na Bilinom polju u Zenici", navodi se u saopćenju.

Iz kluba s Koševa apeluju da navijači ne koriste pirotehniku. 

(Patria)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.