25.8.2019. 17:30
0
RB Leipzig savladao Eintracht Franfurt
Danas su na programu bile utakmice 2. kola Bundeslige, a jedan od zanimljivih mečeva igran je na Red Bull Areni u Leipzigu.

Domaćini su danas pokazali nešto više od gostujeće ekipe, i prvi pogodak su postigli u 10. minuti kada je Timo Werner nakon sebi stvorio prostor u šesnestercu i bez oklijevanja zakucao loptu u donji lijevi dio mreže gostujućeg golmana. 

On je u 49. minuti imao odličnu priliku da u ovoj utakmici postigne i drugi pogodak, ali njegov udarac odbranio je Kevin Trapp. 

Igrala se 80. minuta kada je Yussuf Poulsen postigao novi pogodak za domaćina. 

U samom produžetku, glavni sudija na utakmici dosudio je gostima penal, a loptu u ruke uzeo je Goncalo Paciencia i smanji rezultat na 2:1. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:1 za domaćina, prenosi S1.


 

(Admir Oručević)

Bundesliga
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.