16.9.2019. 12:02
0
Dvojica bh. reprezentativaca ostala bez trenera: Hrvat od novinara saznao za otkaz
Svi treneri koji rade na Bliskom Istoku često znaju istaknuti nestrpljivost i prevrtljivost klupskih vlasnika kao glavni minus, no ovo što se u posljednja dva dana dogodilo dvojici hrvatskih trenera u Saudijskoj Arabiji uistinu je raritet i za to podneblje. Podsjetimo, u subotu su međusobno igrali Al Ahli Branka Ivankovića i Al Wehda Marija Cvitanovića.

Treće je kolo prvenstva, početak sezone. Al Ahli je ponajveći saudijski klub, s uvijek najvećim ambicijama, Al Wehda ipak nešto manji klub.

Cvitanović je iznenadio Ivankovića u gostima, slavio 1:2. To je prva pobjeda Al Wehde u tri kola (nakon dva poraza) i prvi poraz Al Ahlija (nakon pobjede i remija).

U većini fudbalskog svijeta tek običan fudbalski vikend i obično iznenađenje kakvih ima posvuda. Međutim, nakon utakmice Branko Ivanković od tv-novinara saznao je da je dobio otkaz, da više nije trener Al Ahlija, čemu se ni on sam nije mogao načuditi. Ali, nekoliko sati kasnije otkaz je u Al Wehdi dobio i Mario Cvitanović!

Tako su bosanskohercegovački reprezentativci Elvis Sarić i Ervin Zukanović ostali bez trenera nakon svega tri kola tamošnjeg šampionata, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.