16.9.2019. 15:24
0
Uhapšeno 12 najtvrdokornijih navijača Juventusa!
Italijanska policija uhapsila je 12 najtvrdokornijih navijača Juventusa, vođa različitih navijačkih grupa prvaka Italije u nogometu. Oni su uhapšeni u velikoj policijskoj akciji i optuženi za kriminalno udruživanje, iznudu, pranje novca i nasilje, prenosi AFP.

Ovo je kulminacija godinu duge istrage u čijem centru su bili Juventusovi ultrasi, koji su prijetnjama i ucjenama dolazili u posjed ulaznica za utakmice u Torinu, po nižim cijenama, koje su kasnije prodavali navijačima.

No, kad je ta praksa prekinuta 2017. godine, oni su navodno zaprijetili da će praviti haos na tribinama, uključujući uzvikivanje rasističkih parola, što bi prvaku Serije A donijelo drastične kazne, u rasponu od novčanih sankcija do oduzimanja bodova.

Policija je saopćila da je ova grupa razvila kriminalnu strategiju kako bi vratila izgubljene privilegije. Izdato je više desetina naloga za pretres objekata i privođenje, kako osoba koje su već uhapšene, tako i drugih osumnjičenih širom Italije.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.