18.9.2019. 8:44
1
Velike greške već prvog dana: Pogledajte kako je VAR sinoć oštetio Chelsea, Dortmund i Liverpool
Iako je VAR u fudbal donio nekoliko dobrih stvari te smanjio broj sudijskih grešaka, sinoć očito nije pomogao u nekim situacijama.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, počela je nova sezona u Ligi prvaka, a VAR je već prvog dana zakazao na čak tri utakmice.

Prvi sporan detalj je viđen na Stamford Bridgeu, gdje je Valencia pobijedila Chelsea sa 1:0. Ipak, sudija Cuneyt Cakir je mora dosuditi crveni karton Francisu Coquelinu koji je za brutalan start nad Masonom Mountom dobio samo žuti karton.

Ovidiu Hategan, sudija iz Rumunije, je dosio penal za Borussiju Dortmund na meču protiv Barcelone, kojeg je Ter Stegen odbranio Reusu, ali je sudija zaboravio da pogleda VAR jer je golman Barcelone bio daleko od gol linije prilikom izvođenja penala.

Treća sporna situacija je penal za Napoli protiv Liverpoola, a nakon snimka je jasno da penal uopće nije postojao, iako ga je sudija dosudio. Napoli je u konačnici pobijedio sa 2:0.



1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.