23.9.2019. 12:40
0
Robert Prosinečki smatra da nijedan igrač iz Premijer lige nije dovoljno dobar za A reprezentaciju BiH
FOTO: Source.ba / Arhiva
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je danas spisak fudbalera koji će konkurisati za utakmice sa Fincima i Grcima u okviru kvalifikacija za Euro.

Piše: Haris Ahbabović

Na spisku se pronašlo nekoliko povratnika u dres reprezentacije BiH, među kojima su Armin Hodžić, Izet Hajrović, Mato Jajalo...

- golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor) i Jasmin Burić (Hapoel Haifa).

- odbrana: Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moscow), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Al Ahli), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge Aue), Adnan Kovačević (Korona Kielce) i Zoran Kvržić (Rijeka).

- vezni red: Stjepan Lončar (Rijeka), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Al Ahli), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Haris Duljević (Nimes) i Mato Jajalo (Udinese).

- napad: Edin Džeko (Roma), Riad Bajić (Konyaspor), Armin Hodžić (MOL Fehervar), Izet Hajrović (Dinamo Zagreb) i Edin Višća (Basaksehir).

Medijima se nakon čitanja spiska obratio selektor Prosinečki koji je govorio o tome zbog čega na spisku nema nijednog fudbalera iz Premijer lige BiH.

"Igrači iz Premijer lige nisu dobili poziv u A tim jer iskreno mislim da u domaćem prvenstvu nema kvaliteta za mjesto u reprezentaciji, a ko ga ima, dobio je poziv u mladu reprezentaciju BiH", rekao je Prosinečki.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.