26.9.2019. 18:55
0
Afera na vidiku: Messi dobio glasove koji uopšte nisu bili namijenjeni njemu
Nedavni događaj koji je organizovala FIFA-a u Milanu, na kojem su podijeljene nagrade za najbolje igrače godine, vjerovatno će poprimiti novu dimenziju. Na internetu se pojavio dokaz da je pobjednik dobio glasove koji mu nisu uopšte bili namijenjeni.

Sve više prašine raste kao rezultat nedavnog događaja koji je organizirala FIFA u Milanu, gdje su, između ostalog, podijeljene nagrade za najboljeg pojedinca u prethodnoj godini. Lionel Messi izabran je za najboljeg na svijetu, a sada postoje dokazi da je Argentinac dobio glasove koji mu nisu bili uopšte namijenjeni.

Kapetan Nikaragve Juan Berrera i trener Sudana Zdravko Lugarošić ostali su šokirani objavljenim glasovima. Berrera je na Twitteru napisao da su “glasovi za nagradu The Best bili lažni”, dok je Lugarošić nepobitan dokaz pogreške objavio i priložio medijima.

Sudanski selektor naslikao je dovršeni glasački listić, gdje se jasno vidi da je svoje glasove dao Mohamedu Salahu, Sadiu Maneu i Kylianu Mbappeu, a na Fifinoj zvaničnoj stranici je napisano da se selektor Sudana odlučio za Messija, van Dijka i Manea.

Da li bi rezultat bio drugačiji, vjerovatno nikada nećemo saznati ali moramo priznati da je ovogidišnja gala veče FIFA-e – apsurd, prenosi Svijet klađenja.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.