10.10.2019. 22:35
0
Hrvatska se poigrala sa Mađarima na Poljudu, Makedonci pobijedili Sloveniju, Holandija do velike pobjede nakon preokreta
Nastavljene su kvalifikacije za Euro koje će se igrati naredne godine, a večeras je širom Evrope odigrano nekoliko utakmica.

Piše: Haris Ahbabović

U grupi C, Holandija je nakon preokreta pobijedila Sjevernu Irsku sa 3:1. Magennis je doveo goste u vodstvo, a Depay (dva puta) i De Jong su donijeli veliku pobjedu Holanđanima.
 
Holandija, Njemačka i Sjeverna Irska sada imaju po 12 bodova, ali Sjeverna Irska ima utakmicu više u odnosu na Nijemce i Holanđane.

Hrvati su u grupi E lako pobijedili Mađare sa 3:0. Petković je pogodio dva puta, dok je jedan gol postigao Modrić. Hrvatska je prva u ovoj grupi sa 13 poena, dok Slovaci imaju tri boda manje.

U grupi G, Austrija je pobijedila Izrael sa 3:1, dok je Sjeverna Makedonija golovima Elmasa pobijedila Sloveniju sa 2:1. Iličić je postigao jedini gol za goste. U ovoj grupi vode Poljaci i Austrijanci sa 16, odnosno 13 poena.

U grupi I je sve definitivno riješeno kada su u pitanju ekipe koje putuju na Euro, a to su Belgija, koja je večeras razbila San Marino sa 9:0, te Rusija, koja je lako pobijedila Škote sa 4:0.



0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.